Deși se știe că regele Charles și familia regală britanică are parte de cele mai bune și delicioase preparate culinare, există totuși câteva alimente pe care capetele încoronate nu au voie să le mănânce.
Două alimente comune în bucătăriile tuturor – ceapa și usturoiul – sunt evitate în cea mai mare parte de membrii familiei regale. Acest lucru a fost dezvăluit de fostul bucătar regal, John Higgins, care a spus că ”la Palatul Buckingham nu se gătește cu usturoi”.
Această regulă este aplicată în timpul evenimentelor regale, dar și pe durata banchetelor de stat și a fost confirmată chiar și de regina Camilla în anul 2018. Regina, în timpul unei apariții în cadrul emisiunii MasterChef Australia, când a fost întrebată despre alimentele regale interzise, Camilla a spus ”urăsc să spun asta, dar usturoiul este interzis”.
Alte alimente pe care membrii familiei regale nu au voie să le mănânce atunci când participă la evenimente sau turnee regale sunt crustaceele – pentru a evita riscul de intoxicații alimentare, potrivit Express.
”Familia regală trebuie să fie atentă cu fructele de mare din cauza intoxicațiilor, din cauza programului de lucru. Este o măsură foarte sensibilă să renunțe la consumul de fructe de mare atunci când se află în timpul sarcinilor publice. Nu vrem ca un membru al familiei regale să aibă o reacție gravă. Mai ales dacă se află într-un turneu în străinătate. Prin urmare, în mod normal, nu veți găsi acest aliment în meniul regal”, a spus fostul majordom al regelui Charles, Grant Harrold, relatează stirileprotv.ro.